Realiseer je droom in 4 stappen

MINDATELIER + focusHerken je het volgende? In je hoofd kan je alles. Je loopt over van goede ideeën en plannen. En ziet de mooiste verbanden. Alleen…. hoe zorg je er nu voor dat je ideeën en plannen ook daadwerkelijk kan gaan realiseren? 

Je weet dat je het wilt en dat je het kan. Maar hoe kom je nu tot actie? Hoe kom je tot het doen?

De 1e stap is altijd de belangrijkste stap. De 1e stap doet er toe. Daarom hebben wij de 4 meest belangrijke stappen voor je in kaart gebracht.

Doorloop onderstaande stappen van stap 1 naar stap 4 en herhaal de cyclus net zolang als jij wilt en/of nodig hebt. Zie het als een proces. Een moment van evaluatie of test om te kijken of je nog steeds op de goede weg bent naar je wens tot realiteit.

Realiseer je droom met deze 4 stappen:

 1. Wat is mijn droom? Wat wil ik echt?
  Dit is je 1e stap in het proces. De stap waarin jij je wensen uitspreekt, visualiseert en gaat vormgeven. Kijk hoe het is als je idee/plan (droom) is uitgekomen. Wat zie je? Wat hoor je? Wat zeg je? Proef je iets? Of ruik je iets? Maak het zo groot en levendig mogelijk. Maak het beeld groter en zo realistisch mogelijk. En ben je creatief, maar een moodboard van je ervaring en inzichten. Ben je meer analytisch, maar dan een buckitlist, een lijst waar je alles wat met je idee/plan te maken hebt in noteert.
 2. Beschouw je droom als een reis
  Een mooi experiment in het realiseren van je idee/plan. Door te accepteren dat jij niet mislukt bent als het experiment mislukt, zal je gemakkelijker de stap zetten om in beweging te komen. Het is bovendien goed om tijdens deze stap te blijven focussen op de gewenste uitkomst van je idee/plan. Kijk welke eerst volgende stap jij kan zetten richting je idee/plan en voer die uit.
 3. Kijk naar je jezelf en je droom van een afstand
  Sta er boven en kijk er naar. Wat zou jij jezelf nu adviseren te doen? Door dit te doen creëer je afstand die je nodig hebt om tot een nog beter resultaat te komen. Welke andere inzichten heb jij nu gekregen? En wie of wat kan je verder helpen richting je wens?
 4. Door wie kun jij je laten helpen om je idee/plan waar te maken?
  Je hoeft het niet alleen te doen. Anderen vinden het vaak fijn om te kunnen helpen. Hoe zou jij het vinden als je een ander kan helpen zijn of haar droom uit te laten komen? Geweldig toch?

Heb jij je droom helder? Welke 1e haalbare stap ga jij nu maken om je idee/plan te realiseren? Vertel het ons. 

Heb jij zelf een actuele vraag?
Laat het ons weten en misschien behandelen wij jou vraag in een van onze artikelen. Stuur je bericht aan: kantoor@mindatelier.nl

SUCCES!

Lees ook:
Bereik nu al doelen met deze handige checklist
7 Tips voor een mooi en zinvol leven
5 stappen die zorgen dat je meer kunt dan je denkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.