Vakantietijd ruimte om los te laten

MINDLOGICA 0024 LoslatenNu de vakantie volop in gang is en je aan het genieten bent, komt er ruimte voor ontspanning en los laten. Je hoeft er niets voor te doen, het gaat van zelf. Het is een natuurlijk proces.

Op bepaalde momenten kan het meer bewust aanwezig zijn in je leven. Bijvoorbeeld een verandering in je studie, je werk, samenwonen, ziekte, geboorte, ….

Ik deel met jou vier eenvoudige tips om je te helpen met het los laten van dingen. Je kan direct daadwerkelijk aan de slag gaan met het los laten van dingen die niet meer bij je horen en/of die hun nut hebben gehad.

4 tips om los te laten:

  1. Begin met makkelijkste. In tegenstelling tot wat vaak wordt gezegd: “Begin met het lastigste, dan heb je dat gehad…”.  Er zijn altijd wel spullen die je mogelijk allang kwijt wilde in je huis of op kantoor. Spullen die eerst voor je werkte en nu niet meer. Begin hiermee. Doe het geleidelijk weg. A] Het is eenvoudiger en B] je traint – echt waar – je loslaatspier.
  2. Kleine stappen maken de verandering.  Het hoeft niet in één keer. Doe een tijdschrift, boek of kledingstuk weg. Ruim die ene la op en sorteer je werk. Stap voor stap bepaal jij steeds beter wat en of je nog meer wilt loslaten.
  3. Stel je eigen norm. Hoeveel je wilt loslaten bepaal jij zelf. Het huis of je kantoor hoeft niet klinisch te zijn. Je doel is: zoveel dingen te hebben als jij nodig hebt en waarbij jij je prettig voelt.
  4.  Loslaten is niet alleen fysiek. Het is ook een mentaal proces. Tijdens het loslaten neem je afscheid van je dingen en kan je de herinnering koesteren.

TIP: Fotografeer de herinnering als het afscheid nemen je minder gemakkelijk gaat. Zo kunnen tekeningen van je kind erg mooi en waardevol zijn, en tegelijk een la vullen. Leg ze vast als herinnering voor je kind.

Wees creatief en kom tot eigen inzicht!

Ik lees graag hoe dit voor jou werkt! Geef je reactie in onderstaand formulier.

Heb je zelf een actuele vraag?
Laat het ons weten en mogelijk behandelen wij jou vraag in een van onze artikelen.

SUCCES!

Lees ook: 
Actief in je vakantie met je eigen bucketlist
Later als ik groot ben….
Ben jij al opgeruimd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.