Hoe jij je brein nog beter kunt laten werken

MINDLOGICA 0020 Brein - balansIedereen heeft een eigen brein. Een werkbaar brein. De ene keer werkt ons brein feilloos en positief voor ons. De andere keer werkt hetzelfde brein ons tegen  en werkt het minder positief voor ons. Hoe zou het zijn als je weet dat jij je brein nog beter kunt laten werken voor je?

Ons brein kent 2 modi:

  1. DOE-modus, deze zorgt voor het oplossen van problemen en het voor elkaar krijgen van dingen;
  2. ZIJN-modus, helpt je te ontsnappen aan de natuurlijke neiging van ons brein tot overmatig denken, analyseren en oordelen,

Ik zal je in een voorbeeld duidelijk maken hoe deze modi werken en hoe jij je brein nog beter kunt laten werken voor je, nu ook jij kennis hebt gemaakt met deze 2 modi.

Stel dat jij je minder gemakkelijk voelt en je eigenlijk prettig zou willen voelen.
Je brein analyseert deze 2 toestanden [‘minder gemakkelijk’ en ‘prettig voelen’] en probeert deze impasse te overbruggen. Je brein maakt nu gebruik van zijn DOE-modus.

De DOE-modus helpt je echter niet als je je minder prettig voelt, gespannen bent of als je het even niet meer zo goed weet.

Dit komt doordat jij je aandacht richt op de impasse tussen hoe je je voelt en hoe jij je wilt voelen. Dit maakt het dilemma juist groter, omdat je begint te denken, je gedachten aan het werk zet en je begint met piekeren.
Dit is te zien in je gedrag. Zo wordt je stemming anders, raak je mogelijk meer gespannen en zorgt het piekeren ervoor dat het vermogen om het dilemma aan te pakken en op te lossen juist vermindert.

Het ZIJN-modus komt hierbij tot zijn recht. Deze geeft je namelijk de mogelijkheid om te zien hoe je eigen brein de neiging heeft om de realiteit te vertekenen. Om je te helpen ontsnappen aan de natuurlijke neiging van het brein tot overmatig denken, analyseren en oordelen.

Je ervaart de werkelijkheid direct, waardoor je op een andere manier kunt reageren op minder prettige situaties, stress en meer grip op je eigen leven.

Ik lees graag hoe dit werkt voor jou! Geef je reactie in onderstaand formulier.

Heb jij zelf een actuele vraag?
Laat het ons weten en misschien behandelen wij jou vraag in een van onze artikelen. Stuur je bericht aan kantoor@mindatelier.nl

SUCCES!

Lees ook:
6 stappen om de chaos in je hoofd leeg te maken
Hoe je van iets negatiefs iets positiefs maakt
Help, STRESS!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.