Boost ook je zelfvertrouwen met deze 5 tips

MINDATELIER + zelfvertrouwenKom jij ook niet vooruit? Heb jij altijd nog van alles te doen? En ben je daar allerminst blij mee? Laat staan trots op jezelf? 

Wij hebben de 5 meest helpende tips voor je op een rij gezet om je zelfvertrouwen dit keer echt de boost te geven!

 1. Stop met het denken over alles en wat je nog allemaal moet doen
  Kijk naar wat af is en het zal je een voldaan gevoel geven. Ondermijn het gevoel en de gedachte dat je nog zoveel moet. Door te (leren) kijken naar wat wel af is wordt je energieker en ga je open staan voor mogelijkheden. Oefen eens een week lang om te kijken naar wat je wel gedaan hebt en evalueer daarna hoe jij je voelt over jezelf en je werk.
 2. Wees realistisch als het gaat om plannen
  Vraag jezelf eens af: ‘Wie maakt je planning?’ Is het ‘de lat-te-hoog-legger’? De perfectionist? Of misschien de criticus in jezelf waardoor het nooit goed genoeg is? Plan realistisch zodat je enthousiasme en je zelfvertrouwen toenemen,
 3. Weet dat als je ontspannen bent je geen negatieve gedachten kan denken
  Dit is de mooie kracht van samenwerking tussen je lichaam en je geest. Zo zorgt sporten bijvoorbeeld niet alleen voor een lichaam dat prettig aanvoelt. Je ontspant en maakt je hoofd leeg. Hierdoor is je zelfvertrouwen sterker aanwezig. Je bent effectiever en efficiënter als je ontspannen bent.  Ga is op zoek naar wat jou ontspant en maak het een gewoonte om hetgeen op te nemen in je leven.
 4. Complimenteer jezelf zo vaak je kan
  Doordat we veel dingen als normaal gaan zien en vinden, geef je jezelf geen of weinig meer echte waardering voor hetgeen waar je wel je energie in het gestopt. Leer jezelf te complimenteren in alles wat je doet om je eigenwaarde en je zelfvertrouwen die boost te geven. Ervaar en voel wat het met je doet. Dagelijks weer. Elk moment. Geef jezelf dit krachtige cadeau omdat jij weet dat het werkt en dat je het verdient.
 5. Hoe kijk jij naar jezelf en je leven?
  Ken je de uitdrukking: Is je glas halfvol of halfleeg? Hoe is dat voor jou? Bouw gaandeweg aan een positieve instelling. En mocht je terugvallen naar een halflege-instelling stel jezelf dan altijd de vraag: ‘Wat is hier goed aan?‘ Leer je gedachten over iets te verschuiven naar helpende, positieve gedachten. Daag jezelf uit en bedenk steeds andere redenen waarom en wat er goed is aan.
Stop met denken over alles en wat je allemaal moet doen, kijk naar wat af is #zelfvertrouwen Klik om te Tweeten

Bouw aan je zelfvertrouwen en geef jezelf die positieve levensinstelling die jij zo graag wilt!

Wat ga jij vandaag anders doen dan je altijd deed om je zelfvertrouwen een boost te geven?

Heb jij zelf een actuele vraag?
Laat het ons weten en misschien behandelen wij jou vraag in een van onze artikelen.

SUCCES!

Lees ook:
7 tips voor een mooi en zinvol leven
Realiseer je droom in 4 stappen
Bereik nu al je doelen met deze handige checklist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.